Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 35-годишна жена, присвоявала

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 35-годишна жена, присвоявала
Коментари Харесай

Прокуратурата с последни подробности за жената, крадяла оборотни пари от магазини

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 35-годишна жена, присвоявала оборотни пари от магазини.

На 05.07.2021 година от магазин „ Р.М. “  на бул. „ Мария Луиза “ в гр. София, обвинената Д.Е. незаконно е присвоила оборотни пари в размер на 700 лева, благосъстоятелност на магазина. Обвиняемата декларирала, че желае да стартира работа в магазина и по време на образованието й, тя е взела пари от касата. На 01.08.2021 година към 03,15 часа от денонощен магазин на бул. „ Мадрид “ в гр. София, обвинената Д.Е. е присвоила 955,23 лв. оборот на комерсиалния обект и артикули на стойност 384,70 лв.. Тя е имала джука спогодба със шефа магазина да извършва функционалностите на продавач-консултант. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото обвинената е осъждана дейно на „ отнемане от независимост “ за съзнателно закононарушение. 

Срещу Д.Е. са формирани 2 досъдебни производства за закононарушения по член 206, ал.1 от Наказателен кодекс и по член 206, ал.6, т.2, вр. алинея 6, вр. член 29, алинея 1, б. „ А “ от Наказателен кодекс. Обвиняемата е неведнъж осъждана. Предвид опцията да се укрие или да извърши друго закононарушение, наблюдаващ прокурор е постановил задържането й за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда по отношение на Д.Е. да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР