Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 21-годишен мъж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 21-годишен мъж за
Коментари Харесай

Задържаха мъж за изнудване и причиняване на телесна повреда на полицай

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 21-годишен мъж за изнудване и причиняване на телесна щета на служител на реда.

На 24.05.2022 година към 10,30 ч. в ж.к. „ Младост – 1 “ в гр. София, обвиненият Х.Б. за да набави за себе си имотна полза, принудил М.А. да му даде 1500 лв., показвайки му фотография на малолетната му сестра и с това му предизвикал имотна щета. На 25.05.2022 година към 12,00 ч. на ул. „ Васил Радославов “, обвиненият попитал М.А.: „ Искаш ли, когато се разхождаш със сестра ти, тя да изчезне безследно “ и изискал да му даде още 500 лв.. Мъжът му ги дал и по-късно подал сигнал в полицията за действието.

На 27.05.2022 година към 15,30 ч. в ж.к. „ Младост – 4 “ в гр. София, полицейски чиновници подали звукови и светлинни сигнали на Х.Б. да спре управлявания от него автомобил марка „ Мерцедес “. Той отказал да спре и траял по пътя си. Преди това предизвикал на полицейски чиновник лека телесна щета, като при тръгване с управлявания от Х.Б. лек автомобил го повлякъл и го притиснал в отворена странична врата на паркиран наоколо автомобил.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 214, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, по чл.270, ал.1, пр.1 от Наказателен кодекс и по чл.131, ал.2, т.3, вр. чл.130, ал.1 от Наказателен кодекс.

Наблюдаващият прокурор изиска на Х.Б. да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, поради опцията да извърши друго закононарушение или да се укрие.

Днес, 01.06.2022 година, състав на Софийски областен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор и задържа под стража Х.Б.

Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Софийски градски съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР