Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 17-годишен младеж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 17-годишен младеж за
Коментари Харесай

Тийнейджър напада деца в “Надежда”. Размахва нож и ги ограбва

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 17-годишен юноша за обир над малолетни лица, осъществен в изискванията на продължавано закононарушение.

На 20.02.2023 година към 14,30 часа наоколо до спортна площадка в ж.к. „ Надежда 4 “ в гр. София, обвиненият Д.Г. е лишил пари от малолетния П.Я., като използвал за това мощ – изритал го с крайник в региона на корема, а по-късно взел парите от джоба на връхната му дреха.

След това обвиненият лишил мобилен телефон от 14-годишния М.Р., като използвал за това мощ и заплашване –  блъснал го с пестник в лицето и  държейки нож в ръката си му споделил да си даде телефона.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.198, алинея 1, вр. член 63, алинея 1, т. 3 във вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Предвид опцията Д.Г. да извърши друго закононарушение, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа.
Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР