Софийска районна прокуратура отново повдигна същото обвинение на наскоро осъдения

...
Софийска районна прокуратура отново повдигна същото обвинение на наскоро осъдения
Коментари Харесай

Ново обвинение за Любомир Яков - пак заплашил с убийство Ива Митева, но и Борисов

Софийска районна прокуратура още веднъж повдигна същото обвиняване на неотдавна наказания на пробация Любомир Яков, който още веднъж е заплашил с ликвидиране ръководителя на 46-ото Народно заседание Ива Митева, само че този път закана има и към някогашния министър председател Бойко Борисов.

Яков е упрекнат за рисков рецидив и безчинство, оповестиха от Софийската районна прокуратура. На 24 октомври на мейла на Министерство на правораздаването 26-годишният мъж изпратил известие, в което написа, че ще убие ръководителя на 46-ото Народно заседание. Същият ден в различен мейл написал, че ще убие някогашния министър председател Борисов.

" Деянието по своето наличие се отличава с изключителна смелост и цинизъм ", показват от прокуратурата и му повдигат второто обвиняване за закана с ликвидиране в границите на няколко месеца.

В началото на септември 2021 година, в деня, в който в Народното събрание се гледаха поправките в Закона за Националната работа за защита, който предвиждаше ограничение на кръга на охраняемите лица, Яков заплаши Ива Митева и бе задържан. Той бе наказан на " пробация " за период от 3 години и на 2 години по 200 часа " безплатен труд в интерес на обществото ".

Предвид правосъдното му минало и заплахата да извърши друго закононарушение наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР