Софийска районна прокуратура наблюдава разследване, образувано за телесна повреда, от

...
Софийска районна прокуратура наблюдава разследване, образувано за телесна повреда, от
Коментари Харесай

Прокуратурата: Велико Желев е задържан за принуда


Софийска районна прокуратура следи следствие, формирано за телесна щета, от органите на Министерство на вътрешните работи. Първоначално следствието е било за формиране на телесна щета, като сега е преквалифицирано и се води за насила.

Това сподели на брифинг Борислав Георгиев, заместител областен прокурор при Софийската районна прокуратура (СРП), по отношение на следствието против строителния бизнесмен Велико Желев.

" В снощните часове до среднощ са били осъществени дейности по следствие: претършуване, обиски, конфискувани са материални веществени доказателства, документни, компютри. Току що пристигнаха проверяващите да рапортуват при наблюдаващия прокурор, който ще извърши оценка на доказателствата, ще реши дали се касае за закононарушение, подсъдно на СГП като първа инстанция, или на наше, и ще ви осведомяваме в допълнение ", заяви заместител районният прокурор.

Той удостовери, че Велико Желев е едно от лицата, за които става въпрос, като посочи, че е арестуван, като добави, че наблюдаващият прокурор ще реши какво процесуално качество ще бъде обещано към сегашния миг.

 

Георгиев разгласи, че става дума за закононарушение, осъществено от няколко лица. Попитан какъв брой, той отговори " трима ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР