Софийска районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност двама младежи

...
Софийска районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност двама младежи
Коментари Харесай

Двама непълнолетни принудиха млад мъж да изтегли пари и да си заложи телефона в Люлин

Софийска районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност двама младежи на 17 и 15 години за обир и изнудване на 24-годишен мъж , в изискванията на продължавано закононарушение.

Те го принудили да изтегли 140 лева от банкомат в ж.к. " Люлин " в София в интервала от към 00:05 ч. до 00:40 ч. на 23 октомври 2022 година посредством потребление на мощ и закани - стискали го за врата и държали ръцете му и му казвали, че ще го пребият и ще го наръгат с нож . Двамата си разделили сумата. Отново посредством закани и мощ го предиздвикали да заложи мобилния си телефон и да им даде парите от залога. Взели от него и сумата от 300 лева , златно синджирче, медальонче и часовник, оповестиха от държавното обвиняване.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 214, алинея 1, вр. член 26, алинея 1 вр. член 20, алинея 2 вр. алинея 1, вр. член 63, алинея 1, т. 3 от Наказателен кодекс и по член 198, ал.1, вр. член 20, алинея 2 вр. алинея 1, вр. член 63, алинея 1, т. 3 от Наказателен кодекс, за които се планува наказване " отнемане от независимост ".

Единият от младежите е осъждан. Предвид опцията да извършат друго закононарушение, наблюдаващ прокурор е постановил задържането на двамата за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане в съда да бъдат оставени в ареста и след този период.
 Ограбиха и набиха млад мъж на метростанция в София
Ограбиха и набиха млад мъж на метростанция в София

Нападателят е задържан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР