Софийска окръжна прокуратура постигна осъдителна присъда спрямо извършителите на опит

...
Софийска окръжна прокуратура постигна осъдителна присъда спрямо извършителите на опит
Коментари Харесай

Осъдителни присъди за подсъдими, обвинени за опит за умишлено убийство в Самоков

Софийска окръжна прокуратура реализира неоправдателна присъда по отношение на причинителите на опит за ликвидиране на мъж в гр. Самоков. Престъплението е квалифицирано по член 115, вр. член 20, алинея 2, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Подсъдимите Т.А. ( на 42 години ) и П.И. ( на 49 години ) живеели на ул. „ Здравец “ в гр. Самоков. Познавали се с А.Ч. ( на 40 години ) , чийто дом бил на същата улица.

Около обяд на 24.12.2020 година П.И. се обадил на А.Ч. и му предложил да пристигна в къщата на Т.А., с цел да му продадат музикална уредба. Мъжът се съгласил и дошъл на място.

Неочаквано двамата обвинени се нахвърлили върху него, като почнали да му нанасят голям брой удари с ръце и крайници по разнообразни елементи на тялото. Побоят траял и в двора на къщата, където П.И. и Т.А. поредно употребявали и дървена пръчка.

Свидетел на протичащото се уведомил дамата на потърпевшия за видяното от него. Тя пристигнала на местопроизшествието, където разкрила А.Ч. в безпомощно положение. Той неотложно бил превозен до здравно институция в гр. Самоков. Здравословното положение на мъжа било сериозно, заради което бил ориентиран и признат за оказване на незабавна здравна помощ и лекуване в УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “ в столицата.

Според заключението на съдебномедицинската експертиза на А.Ч. са били породени голям брой пострадвания, довели до непрекъснато общо разстройство на здравето, рисково за живота. Без оказване на висококвалифицирана реанимационна и хирургична здравна помощ, гибелта на потърпевшия би настъпила неизбежно.

По делото са били несъмнено открити условия и тествани доказателства за осъщественото закононарушение. С дейностите си обвинените създали опит съзнателно да умъртвят А.Ч.

С присъдата на Софийски областен съд на обвинения Т.А. е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 11 години. Неговият съизвършител П.И. е наказан на 10 години „ отнемане от независимост “. Определен е първичен непоколебим режим на изтърпяване на наказванията. Уважен е гражданският иск в размер на 40 000 лв., която сума двамата подсъдими да изплатят солидарно.

Осъдителната присъда на първоинстационния съд предстои на обжалване и митинг в законоустановения период пред Софийски апелативен съд.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР