Софийска градска прокуратура задържа за срок до 72 часа български

...
Софийска градска прокуратура задържа за срок до 72 часа български
Коментари Харесай

Развитие по казуса с българите, задържани за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж

Софийска градска прокуратура задържа за период до 72 часа български жител по отношение на Европейска заповед за арест.

Тя е издадена на 19.07.2024 година от Прокуратурата в Париж и е против български жител с букви Г.Ф. по отношение на наказателно произвеждане за присъединяване в проведена незаконна група, заличаване и разваляне на непозната движимост след прелиминарен сговор с други лица по етнически, расови и религиозни подбуди.

Случаят се отнася за изрисуването на 35 червени ръце на стена на Мемориала на Холокоста (Mémorial de la Shoah), както и на здания в 4-ти и 5-ти регион в гр. Париж, Република Франция през май.

В ЕЗА е посочено, че изображението на алените ръце се свързва с убийството на израелски бойци през 2000 година в Рамала.  

На 25.07.2024 година чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи са задържали на територията на гр. София за период от 24 часа българския жител Г.Ф. Преписката е докладвана в СГП от дирекция „ Международно оперативно съдействие “ при Министерство на вътрешните работи. ДАНС и Министерство на вътрешните работи са направили взаимни дейности по определяне и задържане на българския жител.  

На 26.07.2024 година наблюдаващият прокурор от СГП постанови задържане на лицето за период до 72 часа, като френски управляващи са известени, че в този период следва да изпратят превод на ЕЗА на български език. СГП е уведомила френските управляващи, че е належащо да получи превод на български език на ЕЗА.

На 28.06.2024 година е подобен е получен. На същата дата дежурен прокурор е внесъл искане в Софийски градски съд за постановяване на мярка за неотклонение задържане под стража. Съдът е постановил парична гаранция в размер на 5000 лв..

Работата по случая продължава.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР