Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Х.

...
Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Х.
Коментари Харесай

Полицай яде пердах, след като опита да събуди заспал клиент на такси

Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт против Х. В. По хулигански подбуди той е предизвикал междинна телесна щета на полицейски орган при осъществяване на службата му, оповестиха от държавното обвиняване.

Според събраните на досъдебното произвеждане доказателства закононарушението е осъществено на 03.04.2021 година към 02:20 часа покрай постройката на 02 РУ-СДВР в София.

Трима чиновници на реда пробвали да разсънят обвинения Х. В., който откакто използвал алкохол, задремал в такси и отказвал да слезе от него, заради което таксиджията се принудил да го откара до постройката на районното ръководство. Един от служителите на реда съумял да разбуди обвинения, който излязъл от колата и застанал пред служителя на реда. В този миг обвиненият внезапно нанесъл на служителя на реда удари с юмруци в региона на лицето и тила, а по-късно и удари с крайници в региона на кръста и ребрата.

Полицаите задържали обвинения и го отвели в районното ръководство.

Пострадалият чиновник бил отведен в УМБАЛСМ " Пирогов ", където било установено, че е получил редица увреждания, в това число строшаване на челюстта, което наложило обездвижването ѝ с мека превръзка. Пострадалият отказал да бъде приет в болница и се завърнал да извършва служебните си отговорности.

В хода на следствието били разпитани очевидци, били приложени редица писмени доказателствени средства, били назначени и осъществени съдебномедицинска и съдебнопсихиатрична експертизи.

Х. В. е на 31 години, със приблизително обучение, неосъждан.

Предстои осъществяване на разпоредително съвещание по делото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР