Софийска градска прокуратура възложи на Държавна агенция Национална сигурност“ да

...
Софийска градска прокуратура възложи на Държавна агенция Национална сигурност“ да
Коментари Харесай

ДАНС ще проверява твърденията от разследването на `Биволъ` за Джи Пи Груп

Софийска градска прокуратура разпореди на Държавна организация „ Национална сигурност “ да извърши инспекция на данните от следствието на уеб страницата " Биволъ " за измами и корупция при асимилиране на европейски средства, оповестиха от прокуратурата.
 Шефът на Биволъ: Има чадър над Джи Пи Груп. Имаме документи за подкупите  Министерство на вътрешните работи арестува публицисти от Биволъ, тъй като снимат по какъв начин се горят документи за подкупи (обновява се)
Публикацията на " Биволъ " е обвързвана с " Джи Пи Гейт ". 

На 14.09.2018 година сигнал за нередности и измами при асимилиране на средства от европейски фондове във връзка същата обява е постъпил до основния прокурор от вицепремиера Томислав Дончев. Сигналът на господин Дончев е адресиран и до министъра на вътрешните работи, както и до ръководителя на КПКОНПИ, с копие до изпълнителния шеф на Изпълнителна организация „ Одит на средствата от Европейски Съюз “. Сигналите от Томислав Дончев и от уеб страницата „ Биволь “ са обединени, обясниха от прокуратурата.

Предмет на инспекция ще са всички процедури по публични поръчки и асимилиране на средства от фондове на Европейски Съюз, разказани в обявата, както и присъединяване в тях на посочените физически лица и търговци. Проверката на процедурите, свързани с обособените планове и тяхното финансиране, ще обхване и дейностите на държавни органи и длъжностни лица.

На ДАНС са предоставени съответни дейности, свързани с условие на документи, снемане на пояснения и инспекция на твърдяните обстоятелства. В хода на инспекцията ще бъде осъществено и взаимоотношение с КПКОНПИ, обясниха оттова.

След публикуването на следствието за корупция бяха арестувани журналистът Димитър Стоянов и румънският му сътрудник Атила Биро. 

Двамата бяха арестувани, откакто " Биволъ " подаде сигнал до Министерство на вътрешните работи, че от офисите на „ Джи Пи Груп “ стартира изнасяне на документи, които са изгаряни в региона на Радомир, а двамата публицисти са били на мястото, с цел да снимат изгарянето.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР