Добре е, че министърът на енергетиката Владимир Малинов се вслушва

...
Добре е, че министърът на енергетиката Владимир Малинов се вслушва
Коментари Харесай

Енергийният министър прие искането на БСП за ранна пенсия на миньорите

„ Добре е, че министърът на енергетиката Владимир Малинов се вслушва в предложенията на Българска социалистическа партия и ги показа пред миньори и енергетици в Раднево. Той съобщи, че ще предложи ранно пенсиониране, като в петгодишен интервал преди навършване на пенсионна възраст миньорите ще получават 80% от работната си заплата, в случай че останат без работа. Това е едно от главните оферти на Българска социалистическа партия, залегнало в предизборната й стратегия ", Тома съобщи лидерът на листите на " Българска социалистическа партия за България " в Стара Загора и Пазарджик Драгомир Стойнев на среща със старозагорци.
" Както го приканих преди месец, два блока на държавния Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ се включват с негова заповед на контролирания пазар в идващия регулаторен интервал. Това ще подсигурява работата на топлоцентралата и изкупуването на в допълнение количество въглища от Мини „ Марица-изток “, акцентира той.  
По време на диалога с жители, на която участваха и претендентите за евродепутати от Българска социалистическа партия проф. Румен Гечев и Александър Симов, беше разисквано положението на енергетиката и ориста на комплекса „ Марица изток “.  
„ Това, несъмнено, са положителни ограничения, само че оповестени няколко дни преди изборите. Какво ще бъде след изборите обаче? Очаквам този или идващ министър на енергетиката да се срещнат и с другите ограничения на Българска социалистическа партия за избавяне на Маришкия басейн. И с цел да не продължаваме с решения на парче, отново след изборите, е необходим народен политически консенсус сред всички парламентарно показани сили във връзка с зелената договорка и дейностите на страната ни пред Европейска комисия “, разясни Стойнев. Според него този консенсус би трябвало да стои надалеч от сделките сред НПО-та и ръководещи, от бизнес планове за асимилиране на средства и други частни ползи.  
Успокояването на духовете предизборно с информацията, че 150 000 милиона лв., отпуснати с кредитна линия от БЕХ, ще са по сметките на сдруженията още на следващия ден за погашение на заплати, обезпечаване за естественото им действие и рекултивация обаче повдига доста въпросителни, считат от Българска социалистическа партия.  
Министърът и управлението на БЕХ би трябвало да отговорят усилва ли се задлъжнялостта на сдруженията в системата на енергетиката към шапката БЕХ. Част от кредитната линия е обезпечена със средствата от комерсиална банка, което слага въпроса за финансовото положение на самия БЕХ, настояха социалистите.
Основният въпрос обаче е дали работата на парче и предизборните ходове не подсказват, че към момента ръководещата Сглобка  в действителност не знае какво да прави в Маришкия басейн?, попита Стойнев.  
Кандидатите за евродепутати подчертаха в позицията си, че в Екологичен потенциал и пред Европейска комисия ще бъде чута и регистрирана единна национална позиция. Според Стойнев е нужна и съгласуваност на позициите сред всички страни членки на Европейски Съюз, които упорстват за предоговаряне на параметрите на Зелената договорка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР