Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски
Коментари Харесай

Дадоха на съд апелативния прокурор на Морската столица

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт в Софийски градски съд (СГС) против апелативния прокурор на гр. Варна за закононарушение по член 339, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Според обвинителния акт към дата 26.07.2023 година, обвиненият имал издадени 2 бр. годни разрешителни от Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) към 01-РУ-ОД-МВР-Варна за предпазване, носене и приложимост на общо 10 бр. огнестрелни оръжия и 240 бр. муниции.

На 18.07.2023 година било формирано досъдебното произвеждане за корупционно закононарушение.

Предметът на следствие по това досъдебно произвеждане включвал определяне на възможна съпричастност, заради което наблюдаващият прокурор е изискал и получил позволение от Софийски градски съд за " претършуване и изземване " на няколко адреса в гр. Варна, един от които непрекъснатият адрес на обвинения. Същият е предал на проверяващите органи общо 575 бр. муниции, или с 335 бр. надвишаващи тези, за които имал разрешителни.

На 31.07.2023 година СГП предяви разпореждане за привличане в качеството на обвинен. Спрямо същия е постановена мярка за неотклонение " Гаранция " в размер на 10 000 лева

Обвинението е за това, че на 26.07.2023 година в апартамент в гр. Варна, са държани огромно количество, общо 335 бр. муниции за огнестрелно оръжие, без да има съответно позволение за същите.

От главното дело са отделени материали за корупционно закононарушение, за което следствието продължава.

Процесуално-следствените дейности са осъществени от СО-СГП под управлението и надзора на СГП.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото за закононарушението по член 339, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР