Софийска градска прокуратура (СГП) възложи проверка по повод подаден сигнал

...
Софийска градска прокуратура (СГП) възложи проверка по повод подаден сигнал
Коментари Харесай

Софийска градска прокуратура възложи на ДАНС и ГДБОП проверка по сигнала на „Шалом“ срещу „Възраждане“

Софийска градска прокуратура (СГП) разпореди инспекция във връзка подаден сигнал от Сдружение „ Организация на евреите в България „ Шалом “. В сигнала са изложени изказвания за осъществени закононарушения от общ темперамент по член 162 и член 164 от Наказателен кодекс. Сигналът е по отношение на разпространен в обществената мрежа „ Telegram “ на групата на Политическа партия „ Възраждане “ фотоколаж.

Наблюдаващият прокурор по реда на Закона за правосъдната власт разпореди осъществяването на взаимна инспекция от Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) и отдел „ Киберпрестъпност “ при Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ на Министерство на вътрешните работи.

В хода на инспекцията ще се откри дали посредством слово, щемпел, или посредством други средства за всеобща информация, посредством осведомителни системи или по различен метод жители и/или народни представители от 49. Народно Събрание проповядват или подбуждат към дискриминация, принуждение или ненавист, учредени на раса, националност, етническа принадлежност или на религиозна основа.

Срокът за осъществяване на инспекция по закон е до три месеца, след което ще се извърши преценка дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, с цел да се образува досъдебно произвеждане.

За резултатите обществеността ще бъде осведомена.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР