Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем 59-годишния В. И.

...
Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняем 59-годишния В. И.
Коментари Харесай

СГП обвини и задържа за срок до 72 часа водача на товарен автомобил, който при катастрофа причини смъртта на 19-годишно момиче

Софийска градска прокуратура (СГП) притегли като обвинен 59-годишния В. И. и го задържа за период до 72 часа по отношение на пътнотранспортно произшествие, вследствие на което умря 19-годишната В. С.
 
Досъдебното произвеждане по случая е формирано на 14.10.2022 година в изискванията на необходимост предвид на местопрестъпление и се води в Сектор " Разследване на транспортни закононарушения " към Отдел " Разследване " при Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.
 
В началния стадий на следствието са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като задоволителни, с цел да се направи аргументиран извод, че на 14.10.2022 година към 09:40 ч. на бул. " Гоце Делчев " в гр. София, при ръководство на товарен автомобил, В. И. е нарушил разпоредбите за придвижването по пътищата, като не пропуснал движещата се по обозначена пешеходна пътека В. С., и е осъществил пътнотранспортно произшествие, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на В. С., която умряла " на място ". В. И. е притеглен като обвинен за закононарушение по член 343, алинея 3, прочие последно, б. " б ", прочие 1 във вр. с алинея 1, б. " в ", прочие 1 във вр. с член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.
 
Пробите за приложимост на алкохол и наркотични субстанции на лидера са негативни. Разследването по случая продължава с разпити на очевидци, осъществяване на нужните експертизи, както и на други дейности по следствието за изясняване на всички условия по случая в сходство с условията на закона.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР