Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност петима обвиняеми

...
Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност петима обвиняеми
Коментари Харесай

Разбиха ОПГ за трафик на мигранти

Софийска градска прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност петима обвинени за присъединяване в проведена незаконна група след взаимна профилирана интервенция с Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ – Министерство на вътрешните работи (ГДБОП) и Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) и в съгласуваност с Европол. Операцията е извършена под управлението на СГП на 07.11.2023 година по линия на проведена престъпност.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1367
Досъдебното произвеждане е формирано с разпореждане на наблюдаващия прокурор въз основа на постъпили от ДАНС материали. Разследването е предоставено на ГДБОП, като наблюдаващият прокурор е дал съответни инструкции за провеждането му и е осъществено при взаимна съгласуваност със СГП.

След извършеното огромно следствие и профилираната интервенция като обвинени са привлечени пет лица, от които двама са български жители, останалите са лица, родени в Сирия, Палестина и Судан.

Обвинението против тях е, че в интервала от м. октомври 2021 година до 07.11.2023 година са взели участие в проведена незаконна група от общо петима участници, основана с користна цел – да извличат незаконно облаги от превеждане на непознати жители през границата на страната и от подпомагането им да обитават нелегално на територията на страната – закононарушение по член 321, алинея 3, т. 2, вр. алинея 2 Наказателен кодекс. 

Спрямо всеки от обвинените наблюдаващият прокурор постанови мярка за процесуална насила задържане за период до 72 часа за довеждането му пред съда за разглеждане на искане за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража.

На 09.11.2023 година по искане на СГП Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение задържане под стража във връзка с всеки от петимата обвинени.

Определението на Софийски градски съд не е дефинитивно и може да се апелира пред Софийски апелативен съд. Разследването по случая продължава под надзора и управлението на СГП.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР