Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 32-годишен български

...
Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 32-годишен български
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини и задържа 32-годишен, предложил подкуп от 1750 лв. на полицаи

Софийска градска прокуратура (СГП) притегли към наказателна отговорност 32-годишен български жител за опит за рушвет на двама чиновници на Министерство на вътрешните работи – автоконтрольори в ОПП-СДВР.

Обвиняемият е арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период до 72 часа.

За закононарушението по член 304а Наказателен кодекс, за което е повдигнато обвиняването, се планува наказване отнемане от независимост до 10 години и санкция до петнадесет хиляди лв..

Според събраните по делото до този миг доказателства на 21.11.2023 година към 16:40 ч. на бул. „ Черни връх “ в гр. София чиновниците на реда спрели за инспекция моторно транспортно средство, ръководено от обвинения. Последният лъхал мощно на алкохол, отказал да бъде тестван за приложимост на алкохол и наркотични субстанции и предложил на служителите на реда „ Да се оправим “. След това обвиненият пуснал парична сума в размер на 1750 лв. в отвореното багажно поделение на служебния автомобил на служителите на реда, казвайки „ Аз си потеглям “. В този миг чиновниците на Министерство на вътрешните работи задържали обвинения. Той бил съпроводен до ВМА, където още веднъж отказал да даде проби за проучване.

На полицейския автомобил бил осъществен оглед от проверяващ служител на реда при 04 РУ-СДВР, при което паричната сума била конфискувана. С това било сложено началото на следствието, за което СГП е известена и същото се организира под управлението и надзора на наблюдаващ прокурор.

Предвид събраните доказателства наблюдаващият прокурор е направил искане пред Софийски градски съд (СГС) за позволение за наложително изземване на проби от обвинения за назначение на нужните експертизи за определяне на възможна централизация на алкохол в кръвта.

Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в Софийски градски съд искане за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР