Софийска градска прокуратура (СГП) привлече 39-годишния Р. Т. като обвиняем

...
Софийска градска прокуратура (СГП) привлече 39-годишния Р. Т. като обвиняем
Коментари Харесай

СГП обвини шофьора на автобуса за смъртта на 17-годишното момиче в София

Софийска градска прокуратура (СГП) притегли 39-годишния Р. Т. като обвинен за осъществено закононарушение по член 343, алинея 3, прочие последно, б. „ б “, прочие 1 във вр. с член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от СГП.

В хода на следствието по досъдебното произвеждане са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като задоволителни за привличане на Р. Т. към наказателна отговорност. На същия е повдигнато обвиняване за това, че на 21.01.2022 година към 19:57 ч. в гр. София, при ръководство на рейс, движещ се по бул. „ Царица Йоанна “ с посока на придвижване от ул. „ Околовръстен път “ към бул. „ Панчо Владигеров “, в региона на кръстовището с бул. „ Добринова канара “, Р. Т. нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, уредени в член 120, алинея 1, т. 2 от Закона за придвижването по пътищата (ЗДвП): „ Когато прекосяването на пешеходците през пешеходна пътека се контролира с пътен светофар или от регулировчик, лидерът на пътно транспортно средство е задължен след подаване на сигнал, който му позволява прекосяването – да пропусне пешеходците, които към момента се намират на пешеходната пътека “, като при осъществяване на маневра „ завиване надясно “ по бул. „ Добринова канара “ не пропуснал пресичащата от дясно на ляво по отношение на посоката на придвижване на рейса пешеходка А. Н., на 17 години, и осъществил пътнотранспортно произшествие.

Деянието било осъществено на пешеходна пътека, контролирана с пътен светофар и обозначена с пътна маркировка. Пострадалата А. Н. била настанена в УМБАЛСМ „ Пирогов “ с работна диагноза „ политравма “ – с заплаха за живота, където на 24.01.2022 година умряла.

Разследването се води в Сектор „ Разследване на транспортни закононарушения “ към Отдел „ Разследване “ при Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

В хода на следствието предстоят разпити на очевидци, назначение на съдебномедицинска и автотехническа експертизи, както и осъществяването на други дейности по следствието за изясняване на всички условия по случая в сходство с условията на закона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР