Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република

...
Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република
Коментари Харесай

Прокуратурата иска ЦИК да снеме имунитета на кандидат за депутат, карал дрогиран

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на основния прокурор на Република България да внесе стимулирано искане до Централната изборна комисия (ЦИК) за предоставяне на позволение за привличане към наказателна отговорност на Х.П., претендент за депутат в изборите за Народно заседание. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Досъдебното произвеждане е формирано на 29.10.2021 година като бързо произвеждане по реда на чл.356, ал.3 от Наказателно-процесуален кодекс. С разпореждане на прокурор при Районна прокуратура-Пловдив е разпоредено следствието по делото да се извърши по общия ред, след което материалите по делото са признати по подготвеност от Софийска градска прокуратура.
Арестуваха претендент за народен представител поради произвеждане на канабис
При профилирана полицейска интервенция е арестуван претендент за депутат, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Причината - произвеждане и отглежд...

Досъдебното произвеждане е формирано за това, че на 29.10.2021 година в гр. Пловдив Х.П. управлявал моторно транспортно средство след приложимост на наркотично вещество - канабис, включено в листата на наркотичните субстанции с висока степен на риск за публичното здраве. Наличието на наркотичното вещество е открито с тест за определяне използването на наркотични субстанции или техни аналози „ Drug Check 3000 “ – закононарушение по член 343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

Събраните доказателства са задоволителни по смисъла на член 219, ал.1 от Наказателно-процесуален кодекс за привличане към наказателна отговорност и предявяване на обвиняване по отношение на Х.П. за осъществено закононарушение по член 343б, алинея 3 от Наказателния кодекс.

Като претендент за депутат Х.П. е „ лице с имунитет “ и с оглед наредбата на член 160, ал.1 от Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвинен за осъществено от него закононарушение от общ темперамент, е належащо позволение на ЦИК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР