Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор Иван Гешев

...
Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Гешев се развилня! Прокуратурата ще иска имунитета на втори депутат, този път от ДПС.

Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на основния прокурор Иван Гешев да внесе стимулирано искане до Народното събрание за предоставяне на позволение за продължение на наказателното гонене против Димитър Аврамов от Движение за права и свободи, народен представител в 49-ия парламент, оповестиха от пресцентъра на столичното обвиняване.
Предложението е направено от прокурор от отдел „ Специализиран “ към СГП по отношение на импортиран на 15.04.2019 година от Специализираната прокуратура обвинителен акт против Димитър Аврамов за търговия с въздействие. Това не е първият път, когато обвиняването желае имунитета на депутата.
Той е обвиняем в Специализирания углавен съд за търговия с въздействие. Аврамов и двама негови помагачи се явяват пред Темида за това, че през 2012 година са поискали от земеделеца Светослав Илчовски 220 хиляди лева и право на прилагане на аграрни земи, с цел да се решат проблемите му с регионалната земеделска работа в Монтана.
В Специализирания углавен съд е формирано правосъдно произвеждане, като след закриването на съда разглеждането на наказателното произвеждане е траяло в Софийски градски съд.
Централната изборна комисия е оповестила с Решение № 1901-НС от 8 април 2023 година имената на определените народни представители в 49. Народно заседание, като подсъдимият Димитър Аврамов е разгласен за определен депутат. На 12.04.2023 година подсъдимият е положил клетва като депутат.
С Определение от 20.04.2023 година СГС-СНС ЗАКРИТ е спрял наказателното произвеждане на съображение член 25, алинея 1, т. 3 от Наказателно-процесуален кодекс, защото лицето, по отношение на което се организира наказателното произвеждане, е с имунитет. Продължаването на наказателното произвеждане против депутат е допустимо единствено след позволение на Народното събрание съгласно наредбата на член 70 от Конституцията на Република България.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР