Софийска градска прокуратура (СГП) е привлякла като обвиняем 47-годишен мъж

...
Софийска градска прокуратура (СГП) е привлякла като обвиняем 47-годишен мъж
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на шофьор, забил се в уличен стълб в Долни Богров и убил човек

Софийска градска прокуратура (СГП) е привлякла като обвинен 47-годишен мъж за осъществено закононарушение по член 343, алинея 3, прочие 7, б. " б ", прочие 1 във вр. с алинея 1, б. " в ", прочие 1 във вр. с член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

Досъдебното произвеждане е формирано на 11 септември 2022 година при необходимост предвид на местопрестъпление и се води в Сектор " Разследване на транспортни закононарушения " към Отдел " Разследване " при Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

В началния стадий на следствието са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като задоволителни за привличане на мъжа към наказателна отговорност, оповестиха от държавното обвиняване. Повдигнато му е обвиняване за това, че към 23:30 ч. на 10 септември 2022 година в село Долни Богров, при ръководство на лек автомобил, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата , уредени в член 20, алинея 1 от Закона за придвижването по пътищата (ЗДвП): " Водачите са длъжни да управляват непрестанно пътните транспортни средства, които ръководят ", както и в член 20, алинея 2 от ЗДвП: " Водачите на пътни транспортни средства са длъжни при избиране скоростта на придвижването да се преценяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със положението на пътя и на транспортното средство, с транспортирания товар, с характера и интензивността на придвижването, с съответните условия на видимост, с цел да бъдат в положение да спрат пред всяко предвидимо затруднение. Водачите са длъжни да понижат скоростта и при положение на нужда да спрат, когато възникне заплаха за придвижването. "
 Моторист без брошура е тежко потърпевш след конфликт с кола в София
Моторист без брошура е тежко потърпевш след конфликт с кола в София

Той е зкааран в болница

Шофьорът блъснал поредно в 6 бетонни защитни топки на тротоара и железобетонен дирек, с което по непредпозливост предизвикал гибелта на пътувалия в автомобила 51-годишен мъж, който умрял на място.

Обвиняемият управлявал автомобила без да е имал нужната дееспособност, така като свидетелството му за ръководство на моторно транспортно средство е било отнето на 17 декември 2012 година Лекият автомобил е бил конфискуван като материално доказателство при огледа на местопрестъпление.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа. Разследването по случая продължава с разпити на очевидци, осъществяване на нужните експертизи, както и на други дейности по следствието за изясняване на всички условия по случая в сходство с условията на закона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР