Софийска градска прокуратура /СГП/ е образувала досъдебно производство по постъпил

...
Софийска градска прокуратура /СГП/ е образувала досъдебно производство по постъпил
Коментари Харесай

Прокуратурата: Служебни министри с 20 сигнала срещу предишните управляващи

Софийска градска прокуратура /СГП/ е образувала досъдебно произвеждане по постъпил сигнал от Министерство на стопанската система за неупражнен задоволителен надзор при ремонта и реконструкцията на 414 язовири. Разследването се води от Националната следствена работа за неполагане на задоволителни грижи за ръководенето на повереното му имущество и оттова последвало неговото разрушение.

Образувано е досъдебно произвеждане и във връзка със сигнал от служебния министър на опазването на здравето. В него се показва за декларирани погрешни данни при присъединяване в конкурс за самостоятелен член на Съвета на шефовете на УМБАЛ „ Александровска” като следствието се води от СГП. На 12 август е било формирано досъдебно произвеждане и са били дадени насоки на служители на реда в Столична дирекция на вътрешните работи за това, какво да бъде осъществено в хода на следствието. Назначена е била графическа експертиза, изискана е била декларация в оригинал, предстоят разпити на очевидци.

В прокуратурата е получен отчет, импортиран от Министерство на околната среда и водите, във връзка нарушавания при осъществяване на действия по Оперативна стратегия „ Околна среда “ за интервала от 2014 до 2020 година. Материалите са изпратени на Европейската прокуратура, която е приела преписката по подготвеност.

До Европейската прокуратура по подготвеност е изпратен и сигнал от зам.-министър на стопанската система по отношение на закононарушения по повод получени средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз, по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ за интервала от 2014 до 2020 година. Сигналът се отнася за фирма-бенефициент по план.

Третият сигнал, постъпил от Изпълнителна организация „ Одит на средства на Евросъюза “ при Министерство на финансите, изпратен до Европейската прокуратура, е по отношение на подозрение за спор на ползи по план за създаване на анаеробна апаратура за разделно събрани биоразградими боклуци. Същият към този момент е прегледан от Европейската прокуратура, получен е отвод за формиране на наказателно произвеждане.

По-голяма част от сигналите, които са били изпратени за следствие на органите на МВР-ГДНП и Столична дирекция на вътрешните работи, са били с дадени съответни инструкции. До този миг те не са били изпълнени и материалите не са били върнати на способените прокуратури.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР