Софийска градска прокуратура съобщи, че е протестирала присъдата на Кристиян

...
Софийска градска прокуратура съобщи, че е протестирала присъдата на Кристиян
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков

Софийска градска прокуратура заяви, че е протестирала присъдата на Кристиян Николов, който бе наказан на 9 години затвор за непредумишлено ликвидиране на журналиста Милен Цветков.

С автомобила си Николов удари с висока скорост колата на Милен Цветков точно на Великден преди две години.

На 4 март Софийски градски съд го осъди 9 години отнемане от независимост и му лиши книжката за период от 10 години.

Съдът одобри за открито, че при ръководството на автомобила подсъдимият е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на журналиста. Деянието бе осъществено след приложимост на наркотични субстанции.

С митинга си прокуратурата ще упорства Апелативният съд в София да признае подсъдимия Кристиян Николов за осъществяване на съзнателно закононарушение и да му наложи по-тежко наказване. Държавното обвиняване искаше 15 години затвор за 23-годишния юноша.

Софийска градска прокуратура смята, че от събраните в хода на правосъдното разследване доказателства е открито, че на 19 април 2020 година Кристиян Николов съзнателно е предизвикал гибелта на Милен Цветков. Той е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, в резултат на което е провокирал злополука, която е довела до гибелта на журналиста.

Доводите в митинга могат да бъдат допълнени откакто Софийски градски съд изготви претекстовете към присъдата си, прецизират от прокуратурата.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР