Софийска градска прокуратура ръководи разследване за нанесена средна телесна повреда

...
Софийска градска прокуратура ръководи разследване за нанесена средна телесна повреда
Коментари Харесай

Арестуваха пернишкия прокурор Бисер Михайлов за побой над съпругата му

Софийска градска прокуратура управлява следствие за нанесена междинна телесна щета в изискванията на домашно принуждение от магистрат при ОП-Перник, оповестиха от прокуратурата. Става дума за прокурора от Перник Бисер Михайлов, коййто е арестуван за 72 часа поради нанесения побой над брачната половинка му, прецизираха от Българска телеграфна агенция.

В ранните часове на днешния ден, 13. 10. 2023 година, е получено известие в Софийска градска прокуратура (СГП) от ОДМВР – гр. Перник, че прокурорът от Окръжна прокуратура – Перник е нанесъл телесна щета на жена си в изискванията на домашно принуждение.

Дежурен следовател при СГП е посетил местопроизшествието като е направил оглед и е образувал досъдебно произвеждане за нанесена междинна телесна щета в изискванията на домашно принуждение. Извършени са разпити на очевидци и освидетелстване на лица.

Следва да се извършат разпити и на други очевидци, да се назначи съдебно-медицинска експертиза и делото да бъде докладвано на прокурор при СГП, който да извърши преценка дали са налице задоволително данни за привличане на Михайлов в качеството на обвинен и надлежно за взимане на мярка за неотклонение по отношение на него.

По-късно през днешния ден ще бъде предоставена спомагателна информация по случая, допълват от прокуратурата.

Прокурорът Бисер Михайлов стана прочут след серията побои на перничани от страна на сина му Васил, който към този момент е обвиняем поради тях Михайлов-младши бе задържан поради серия побои в Перник. До задържането му се стигна едвам, откакто фамилията на футболен треньор се оплака, че той е бил пребит. Впоследствие се оказа, че пострадалите са доста повече. Тогава някогашният основен прокурор Иван Гешев изиска оставката му. След експлоадирането на свадите с него бащата – Бисер Михайлов подаде оставка като зам. -окръжен прокурор на Перник. Въпреки апелите да напусне системата, той остана редови магистрат.

Очаква се по-късно през днешния ден градската прокуратура в София да предложи на и. ф. основен прокурор Борислав Сарафов да бъде отправено искане до прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) за неотложно премахване на Михайлов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР