Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем Велико Желев

...
Софийска градска прокуратура привлече в качеството на обвиняем Велико Желев
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на Велико Желев за изнудване

Софийска градска прокуратура притегли в качеството на обвинен Велико Желев за изнудване.

Наблюдаващият прокурор при СГП е приел по подготвеност досъдебното произвеждане.

След разбор на събраните към сегашния миг доказателства е стигнато до извода, че съществуват рационални учредения да се счита, че е осъществено закононарушение.



В тази връзка Велико Желев е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 24 февруари в гр. София, за да набави за себе си и за другиго имотна полза, направил опит да принуди друго лице, посредством мощ, нанесени са удари в региона на лицето и тялото, да поеме имуществено обвързване посредством сключване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума от 68 000 лв..

Деянието е съпроводено с причиняване на лека телесна щета и е осъществено от повече от две лица, разясняват от прокуратурата.

Спрямо обвинения е постановена мярка за процесуална насила „ Задържане до 72 часа “.



На 8 март ще бъде осъществена преценка за внасяне в Софийски градски съд на искане за постановяване на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Разследването по случая продължава, като следва събиране и инспекция на доказателствата.

По-рано през днешния ден на брифинг заместник-районният прокурор на София Борислав Георгиев заяви, че Желев е арестуван за 24 часа, а двама други, свързани с закононарушението, се търсят от Министерство на вътрешните работи.

Първоначално следствието е формирано от Министерство на вътрешните работи за нанесена телесна щета, по-късно е преквалифицирано. Снощи са осъществени претърсвания и обиски, конфискувани документи и компютри, разпитани са очевидци. Според информацията досега Желев и двама други са принудили някогашен чиновник на Желев, да подпише документи с погрешно наличие, свързани с имуществено предписание - вдишване на отговорности.

Предстои да се реши дали и каква мярка за неотклонение ще бъде поискана от прокуратурата по отношение на Велико Желев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР