Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем и задържа за срок

...
Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем и задържа за срок
Коментари Харесай

Индиец нападна екипажа на самолет. Наложи се аварийно кацане в София

Софийска градска прокуратура притегли като обвинен и задържа за период до 72 часа индийски жител поради случай в аероплан, осведоми " Монитор ". За закононарушението, в което е упрекнат, се планува наказване „ Лишаване от независимост “ от 5 до 10 години . Мъжът е заплашил сигурността на полет от Париж за Делхи, осъществяван от самолетна компания „ Air France “. Индиецът се е държал надменно с пасажерите, нападнал е членовете на екипажа, блъснал е стюард, блъскал е по вратите на пилотската кабина . Вследствие на дейностите му, капитанът на пилотския екипаж е бил заставен да приземи самолета на летището в София.
Първоначално индиецът е арестуван за 24 часа от Гранично полицейско ръководство /ГПУ/ - София, стана ясно на взаимен брифинг на СГП, Национална следствена служба и ГПУ. " Индийският жител не се държи съответно в ареста , няма рационално пояснение за какво го е направил. Не се знае дали не е бил пийнал или дрогиран. Назначени са експертизи ", обясниха представителите на способените органи. На въпрос дали дейностите му не са терористичен акт, отговорът бе, че към момента се обясняват претекстовете и не може нито да се удостовери, нито да се отхвърли.
 Аварийно кацане на аероплан в Осло поради сигнал за бомба Аварийно кацане на аероплан в Осло поради сигнал за бомба
Пътнически аероплан на се приземи спешно в Осло поради сигнал за бомба, оповестява Reuters. Той е изпълнявал полет от Лондон за Норвеги...
По време на брифинга стана ясно, че още при започване на полета мъжът се е държал нападателно. Започнало е неотложно следствие от следователи на Национална следствена работа под управлението на СГП, разпитани са очевидци на случая. На индийския жител е обезпечен преводач и длъжностен бранител, както и представител на Посолството на Република Индия в България. За почналото наказателно произвеждане е известено и Министерство на външните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР