Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор да внесе мотивирано

...
Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор да внесе мотивирано
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска имунитета на Делян Добрев заради щети от 4,5 млн. лева към АЕЦ Белене

Софийска градска прокуратура предложи на основния прокурор да внесе стимулирано искане до Народното събрание за предоставяне на позволение за продължение на наказателното гонене против Делян Добрев, който е народен представител в 49-ото Народно заседание, оповестиха от прокуратурата.

Предложението е направено от прокурор от отдел „ Специализиран “ към СГП по отношение на досъдебно произвеждане, по което националният представител има качеството на обвинен за твърдяно закононарушение умишлена занемареност в изключително огромни размери и представляваща изключително тежък случай.

Твърденията са за това, че закононарушението е осъществено от Добрев в качеството му на министър на стопанската система, енергетиката и туризма, като не е упражнил задоволителен надзор върху работата на изпълнителния шеф и на Съвета на шефовете на „ БЕХ ” ЕАД, на които е предоставено ръководството и разпореждането с публично имущество, показват от градската прокуратура, както и това, че не е провел, координирал и направлявал реализирането на държавната политика в региона на енергетиката. Софийска градска прокуратура се базира на неизпълнено решение на Министерски съвет за преустановяване построяването на Ядрена централа на площадка „ Белене ”, а депутатът не е осъществил надзор по въпрос от неговата подготвеност. Според наблюдаващия прокурор от това са последвали обилни вреди за предприятието – „ НЕК ” ЕАД (дъщерно сдружение на „ БЕХ ” ЕАД), в размер общо на 4 561 697,27 евро.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР