Софийска градска прокуратура предаде на съд обвиняем за незаконно държане

...
Софийска градска прокуратура предаде на съд обвиняем за незаконно държане
Коментари Харесай

Столична прокуратура предаде на съд младия Белишки за продаж...

Софийска градска прокуратура съобщи на съд обвинен за нелегално държане на културни движими полезности и нанасяне на телесни повреди на полицейски чиновници

Софийска градска прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против И.Б., притеглен към наказателна отговорност за осъществени от него закононарушения по член 131, алинея 2, вр. член 130, алинея 1, по член 278, алинея 6, по член 278а, алинея 1 и по член 339, алинея 1, от Наказателен кодекс.

През м. юни 2019 година в Столична дирекция на вътрешните работи постъпил сигнал за лице, предлагащо за продажба движими културни полезности. В хода на инспекцията по случая продавачът им бил открит – 21-годишният И.Б.

С позволение на съда били подхванати дейности по претършуване и изземване на населяваните от него адреси в гр. София, гр. Панагюрище и гр. Перник.

На 09.07.2019 година била извършена профилирана полицейска интервенция в населяваното от И.Б. жилище в столицата. Той не се подчинил на разпорежданията на чиновниците на реда, като при задържането му им нанесъл телесни повреди.

В жилището били открити и конфискувани оръжия и арсенал, включително еднозаряден револвер и револвер м. „ Колт “, представляващ движима културна полезност. Такова качество имат и откритите на място фибули, монети и достоверна богослужебна книга на църковнославянски език, отпечатана през XIX век.

Вещи, представляващи движими културни полезности, както и муниции и огнестрелни оръжия, били открити и на адреса в гр. Панагюрище - пушка м. „ Крнка “, с инсталиран адаптер и подложен арсенал вид „ Калашников “, еднозарядни револвери, пушка м. „ Пийбоди – Мартини “, саби.

Обвиняемият не подавал документи за идентификация и регистрация по надлежния ред, одобрен от Министерството на културата. Той нямал и разрешителни за държаните от него огнестрелни оръжия и муниции, според Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР