Софийска градска прокуратура отказа да образува разследване по сигнал от

...
Софийска градска прокуратура отказа да образува разследване по сигнал от
Коментари Харесай

Прокуратурата направи проверка по сигнал на Антон Тодоров, не откри нарушения

Софийска градска прокуратура отхвърли да образува следствие по сигнал от някогашния народен представител Антон Тодоров, съдържащ изказвания за нерегламентиран достъп до класифицирана информация от началника на кабинета на президента Румен Радев, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Проверката на прокуратурата сочи, че грама от Министерство на външните работи, съдържаща класифицирана информация, в действителност е постъпила в регистратурата на президентството с адресат Иво Христов - шеф на кабинета на президента. Документът обаче не е стигнал до него, защото той няма достъп до секретна информация , а е възложен на основния секретар на администрацията на Президента Димитър Стоянов.

Прокуратурата е открила, че без значение дали документът е адресиран до началника на кабинета, при положение, че съдържа класифицирана информация, т ой се рапортува на основния секретар, каквото е сторено и със секретната грама.

В администрацията на президента н е са открити нарушавания при обработването и съхраняването на класифицирана информация, както и изискванията и реда за даване на достъп до нея, оповестяват още от държавното обвиняване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР