Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство във връзка със самолетната

...
Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство във връзка със самолетната
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява дали падналият край Скопие самолет е бил повреден

Софийска градска прокуратура образува досъдебно произвеждане във връзка със самолетната злополука от 02.04.2019 година, случила се на територията на Република Северна Македония, при която починаха четирима български жители, оповестиха от прокуратурата.

Досъдебното произвеждане се образува за това, че на 02.04.2019 година на територията на Република Северна Македония незнаен развалил или позволил да се повреди дребен аероплан вид „ Чесна " с немска регистрация и при злополука на борда на самолета е настъпила гибелта на повече от едно лица - починали са четирима български жители, членове на едно семейство.

В хода на следствието ще бъдат разпитани чиновници на дирекция „ Консулски връзки " в Министерство на външните работи, осведомени със случая, представители на управлението на въздушното придвижване на Северна Македония, ще изяснят данните за мощна турбуленция и за изгубен надзор от водача над въздухоплавателното средство.

СГП ще изиска информация по отношение на назначените досега експертизи в Р Македония, в т.ч и за резултатите от същите, и след координиране с наблюдаващия прокурор ще се назначи осъществяването на спомагателни такива за определяне съществуването на щета на самолета.

Разследването ще бъде предоставено на следовател от Национална следствена служба поради фактическата и правната му трудност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР