Софийска градска прокуратура извършва проверка във връзка със сигнала от

...
Софийска градска прокуратура извършва проверка във връзка със сигнала от
Коментари Харесай

СГП започва проверка по сигнала на Сарафов срещу Гешев

Софийска градска прокуратура прави инспекция във връзка със сигнала от заместник-главния прокурор  Борислав Сарафов против основния прокурор Иван Гешев.

От прессъобщение до медиите излиза наяве, че на 16 май в СГП е постъпил от Сарафов с изказвания, че Гешев е направил закононарушения от общ темперамент.

Формациите бяха спестовни на заканите на основния прокурор

Припомняме, че заместник-главният прокурор  даде основния прокурор на прокурор , а обвинител номер едно поиска  дисциплинарно наказване за заместника си . Сигнал за дисциплинарно произвеждане против Гешев подаде и Сарафов.

Във Висшия правосъден съвет Сарафов е изпратил сигнал за направени записи от Иван Гешев на телефонни диалози. В същото време Гешев е алармирал за нарушавания на Сарафов

„ Този скандал уронва по неприемлив метод престижа на правосъдната власт “, безапелационна бе Олга Керелска, член на Висш съдебен съвет

От прокуратурата декларират, че сигналът е разпределен на правилото на инцидентния асортимент на прокурор в СГП.

„ Наблюдаващият прокурор неотложно е разпоредил осъществяването на инспекция по реда на член 145, алинея 1 от Закона за правосъдната власт, в хода на която ще бъдат тествани всички изказвания от изявленията, направени на 15 май “, допълват от прокуратурата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР