Софийска градска прокуратура е извършила действия по призоваването на Бойко

...
Софийска градска прокуратура е извършила действия по призоваването на Бойко
Коментари Харесай

Прокуратурата плаши Рашков, който отказал да вземе призовка

Софийска градска прокуратура е направила дейности по призоваването на Бойко Рашков по отношение на кореспонденция за лотовете на автомагистрала " Хемус " на 2 декември тази година, само че той е отказал да вземе призовката. Това оповестяват тази заран от прокуратурата и изреждат законовите учредения за призоваването на някогашния вътрешен министър и сегашен народен представител от " Продължаваме промяната ".

бе оповестено след негово изявление, а по-късно той, още веднъж в изявление, съобщи, че няма какво повече да каже на проверяващите, защото към този момент се е срещал с тях и чака просто следващи дейности. от строителството на Автомагистрала " Хемус ", по което следствие има към този момент един обвинен. Заради следствието напролет на предходната година имаше напрежение сред ГДНП и прокуратурата, които упрекнаха Министерство на вътрешните работи в непозволени дейности. Самият Рашков не един път е заявявал, че следствието е открило приключване на, само че съгласно някогашния вътрешен министър.
 Бойко Рашков няма защо да върви отново в прокуратурата
Бойко Рашков няма защо да върви отново в прокуратурата

Разследването по аферата Автомагистрала " Хемус " би трябвало да завърши напълно скоро съгласно Рашков

СГП припомня, че явяването на Рашков пред прокурора и даването на сведения е негово законово обвързване, каквото има и всеки различен български жител . От прокуратурата припомнят и че според Конституцията и законите на страната, че всеки български жител е задължен да спомага за откриване на обективната истина, че е задължен да се яви, когато бъде свикан и да изложи всичко, което му е известно. Напомня се и че прокуратурата може да разпореди наложително довеждане за разпит, а разпорежданията на прокурора са наложителни за държавните органи , длъжностните лица, юридическите лица и жителите.

От прокуратурата показват и че съгласно член 405, алинея 1 от Закон за съдебната власт открива, че " Който не извърши предписание на арбитър, прокурор, следовател, държавен правосъден реализатор или арбитър по вписванията, обещано по съответния ред въз основа на този закон, се санкционира с санкция от 50 до 2000 лева ., в случай че не предстои на по-тежко наказване. "

СГП приканва политиците да съблюдават открития законов ред в Република България и показват, че в случай че Рашков не извърши прокурорските разпоредби, ще му бъдат наложени и съответните наказания.
 Демерджиев: 9-те лица, привлечени за Обновена
Демерджиев: 9-те лица, привлечени за " Хемус ", са високопоставени

Според него Министерство на вътрешните работи усъвършенства активността си и това тревожи Гешев, основният прокурор му пожела успех
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР