Софиянци се шегуват с надгробните плочи, които се появиха на

...
Софиянци се шегуват с надгробните плочи, които се появиха на
Коментари Харесай

Спаси София към Фандъкова: Махнете тези паметници на глупостта

Софиянци се майтапят с ”надгробните плочи ”, които се появиха на ул. Граф Игнатиев. Какво погребахме под Графа? питат от придвижването ”Спаси София ” и апалират да бъдат махнати тези ”паметници на нелепостта ”.
Ето какво приканват от " Спаси София " във Facebook:

От няколко дни софиянци се майтапят с " надгробните плочи ", които мистериозно се появиха на ул. Граф Игнатиев. Днес се причисляваме към " веселбата ", с цел да си напомним какво погребахме под тях - едни 24 милиона, които до октомври трябваше да ни обезпечат красива европейска улица; нереални за кмета понятия като " хармония " и " добър усет ", най-малко в центъра на София; доверието на софиянци, че градоначалникът може да извършва функционалността на бранител на ползите им и не на последно място - кариерата на зам.-кмет по превоза Евгени Крусев.

Г-жо Йорданка Фандъкова, господин нов зам.-кмет по превоза - незабавно премахнете това грозно неразбирателство! Подобни гранитни блокове се слагат там, където пешеходните зони граничат с отворени за автомобилно придвижване улици. Така поставени с нищо не спомагат за сигурността, а единствено пречат и загрозяват пространството. Има надалеч по-подходящи способи, пешеходците да бъдат сигнализирани за съществуването на трамваи: растерна линия в настилката, друг тип настилка, светлинни знаци по протежението на трамвайните линии... До по кое време ще се употребяват най-грубите, вместо елегантните и интелигентни решения?

Архитектите от ADA - Agency Design & Architecture се оправдават с настояването на представителите на КАТ в Столична дирекция на вътрешните работи Столична Полиция. Най-вероятно става въпрос за господин Василев, чието закостеняло виждане за градската среда и организацията на придвижването от дълго време стопира въвеждането на нови и съвременни решения в София. Затова още един път настояваме за неговото премахване от съгласувателните комисии.

Същевременно обаче, от проектант с огромни искания, като арх. Пантелеев, чакаме повече гръбнак при отстояването на плановете, не следващите оправдания. Как по този начин внезапно поради КАТ се трансформира утвърден план? Не беше ли тъкмо арх. Пантелеев, който сподели, че промени в хода на осъществяване са невъзможни? Не беше ли координиран техническият план с КАТ?

Единственият резултат на този административен безпорядък, основан от калинките в Столичната община са мъртворедени планове. Прахосахте 24 млн. лева, създадохте големи усложнения и най-после не можем дори да се зарадваме на новата улица. Оставихте си ръцете!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР