Софиянци и русенци са хората у нас, на които се

...
Софиянци и русенци са хората у нас, на които се
Коментари Харесай

Софиянци и русенци душат най-мръсния въздух


Софиянци и русенци са хората у нас, на които се постанова да дишат най-мръсен въздух. От всички градове у нас в тези двата индикаторът за фини прахови частици е най-тревожен и най-вече над нормите, съобщи Нова ТВ.

Източниците на замърсяване с дребни фини прахови частици са същите като тези на по-големите битови изгаряния, трафик и индустрия. Организмът ни има отбрана, изясняват лекарите. Почиства се, да вземем за пример, посредством кашлица.

Големите фини прахови имат нездравословен резултат върху организма, само че дребните, достигайки по-периферно и в кръвообращението, надлежно оказват въздействие и по-дълго в организма. На тялото си можем да помогнем, когато в дните с замърсен въздух, не излизаме.

Официалните уреди за мерене на дребните фини прахови частици в страната са девет. Този в София е ситуиран в парк, покрай дребна улица. Все отново приблизително за месец януари е измерил концентрации от над 60 микрограма на пространствен метър.

В Русе близо 40 микрограма на кубличен метър. По закон е значимо приблизително за годината концентрациите да не минават 25 микрограма на пространствен метър.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР