Софиянци гласуваха да се разгради стария модел в София. Но

...
Софиянци гласуваха да се разгради стария модел в София. Но
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Софиянци искат да се разгради стария модел. Опозиционното мнозинство не го разбира

Софиянци гласоподаваха да се разгради остарелия модел в София. Но се сътвори опозиционно болшинство, което не схваща това. Това разяснява пред Българска национална телевизия депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България ". Ивайло Мирчев във връзка обстановката в столичната община.

Преди дни там бе определен ръководител на общинския съвет от " Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София ", само че след това всички значими комисии бяха разпределени сред останалите партии.

Мирчев изясни, че тяхната група в СОС е в капан през цялото време, тъй като няма 31 съветника, колкото са нужни за лично болшинство,

" Роди се ново опозиционно мозинство. Уж опозицията съумя да се събере и да генерира нещо, което никой не беше очаквал. И в Народното събрание, и в СОС обстановката отразява публичните настроения. Разликата е, че в СОС е доста мъчно да направиш нови избори.

Софиянци гласоподаваха за това да се разгради този остарял модел. За хора, които би трябвало да преведат София напред. Не се схваща това нещо. И започаха интриги. Опозиционното болшинство излъчи себе си - ГЕРБ. Българска социалистическа партия и антикомунистите от Синя София. Надявам се, че разсъдъкът въпреки всичко ще надделее ",

Това сподели Мирчев.

Веднага след него общинският консултант от ГЕРБ Антон Хекимян даде друга дефиниция на случилото се. Според него от най-голямата група в СОС не схващат, че би трябвало да има баланс и те да бъдат следени. Този баланс и надзор, съгласно Хекимян, ще минава тъкмо през управлението на комисиите. Хекимян напомни, че " Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София " имат кмет, ръководител на общинския съвет и най-вече общински съветници - както в СОС, по този начин и във всяка комисия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР