Софиянката Надежда Кирова – Йовчева, която беше единственият кандидат за

...
Софиянката Надежда Кирова – Йовчева, която беше единственият кандидат за
Коментари Харесай

И софиянката отхвърлена за шеф на Стария град

Софиянката Надежда Кирова – Йовчева, която беше единственият претендент за шеф на Общинския институт „ Старинен Пловдив”, не съумя да се класира за мястото. Конкурсната комисия е единомислеща, че симпатичната млада дама не дава отговор на условията, с цел да оглави Института, който от 1 януари поема и активността на общинското дружество „ Туризъм”.

Д-р Надежда Кирова – Йовчева е приключила история и археология, както „ Марица” писа. Била е шеф на Историческия музей на София, само че в този момент е в майчинство. Пловдивска снаха е, само че не е могла да развие концепцията си за ръководството на „ Старинен Пловдив”, което да грабне комисията отпред със зам.-кмета по просвета Александър Държиков. За директорската служба аплайваха още трима души, само че те отпаднаха при прегледа на документите.

Сегашният началник Минко Кафтански ще продължи да ръководи Общинския институт, до момента в който се организира нов конкурс. Нов конкурс ще се насрочва и за шеф на общинското дружество „ Многофункционална зала „ Колодрума”, защото и седемте претенденти не получиха приемлива оценка от комисията. „ Нова година – нов конкурс”, рече оптимистично зам.-кметът Розалин Петков, който беше ръководител на комисията.

Четирима претенденти за основен проектант ще се явяват на изпит в община Пловдив. Това са архитектите Кирил Събчев, Илко Николов, Хубена Салджиева и Цветелин Цоневски.
тагове йовчева началник древен пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР