София. Започва ремонтът на участъка от път II-16 Своге –

...
София. Започва ремонтът на участъка от път II-16 Своге –
Коментари Харесай

АПИ: Започва фрезоването на настилката на участъка от път II-16 Своге - София

София. Започва ремонтът на сектора от път II-16 Своге – София. Днес ще се фрезова секторът от водостока, преди тежкия пътен случай до моста над река Лесковдолска (от км 54+220 до км 54+690). Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ . Дейностите през днешния ден ще се правят без прекъсване на придвижването в една лента. Необходимо е водачите да карат деликатно и със съобразена скорост поради извършващите се строителни работи. Утре, когато ще се преасфалтира секторът, придвижването по път II-16 Своге - София ще бъде спряно. Обходните направления за леките коли са път II-81 София - Монтана и по-късно път III-164 Своге - Искрец - Бучин Проход.
Тежкотоварните камиони и рейсовете, идващи от Видин по път Е-79 и пътуващи към Своге, с цел да не влизат в Искърското дефиле ще бъдат отклонявани при Ребърково в посока Ботевград.
Със заповед на ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов през идната седмица ще бъде направена ревизия на пътната сигурност и обзор на цялостното положение на сектора от път II-16 Своге - София. В инспекцията ще вземат участие специалисти от АПИ, Института по пътища и мостове и външни инспектори по пътна сигурност. На целия близо 82-километров сектор на път II-16 Мездра - Ребърково - Елисейна - Своге - Нови Искър, ремонтиран от Сдружение „ Трейс Своге “, ще бъдат взети асфалтови проби от цялото трасе, с цел да се ревизира качеството на положения асфалт.
В събота и неделя чиновници на ОПУ-София направиха оглед на всички пътни знаци и където е било належащо е отстранена избуялата от дъждовете растителност за обезпечаване на по-добра видимост за водачите.
Сдружение „ Трейс Своге “ е отстранил и установените недостатъци по път II-16. Изкърпени са всички дупки и неравности от км 23+000 до км 52+000. Това е секторът малко след тунел " Елисейна " до град Своге. Ремонтирани са и две пропадания при км 71+000 - след разклона за село Ромча, и при км 73+000 - в Искърскотото дефиле.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР