София. Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията

...
София. Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията
Коментари Харесай

Цветан Цветанов се срещна с ръководителя на дипломатическата мисия на Афганистан в България Ахмад Сидик Длир

София. Заместник-председателят на ГЕРБ и ръководител на ПГ на партията Цветан Цветанов се срещна с ръководителя на дипломатическата задача на Афганистан в България - Ахмад Сидик Длир. Двамата разискаха опциите за усилване на двустранните връзки сред двете страни, като бе маркирано, че дипломатическите връзки съществуват от повече от половин век, а връзките сред двата народа са исторически и обичайно положителни. Това оповестиха от пресцентъра на партията .
Ахмад Сидик Длир означи ролята на Българското председателство и на министър-председателя Бойко Борисов за слагане на повече акцент в европейския и международен дневен ред върху нуждата от справяне с първопричините за продължаващия на процедура повече от 40 години спор в Афганистан, също предвид на понижаване на бежанския поток от страната и гарантиране на нейното спокойно развиване и дълготраен разцвет.
Длир и Цветанов се сплотиха към концепцията за нов подтик в работата на парламентарна група за другарство сред двете страни, както и за възобновяване на духовните, културни и научни връзки сред двата народа. По този мотив бе разисквана опцията за посещаване на парламентарна делегация от Афганистан в България през втората половина на тази година с акцент върху секторите обучение и просвета.
" България също по този начин има позитивен опит и достижения в образованието на афганистански полицейски чиновници с поддръжката на средства по линия на Европейски Съюз. Тази добра процедура за създаване на потенциал на правоохранителните органи може да бъде продължена, " означи Цветанов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР