София. Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов проведе работна среща

...
София. Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов проведе работна среща
Коментари Харесай

Зам.-министър проф. Николай Проданов и председателят на АИКБ Васил Велев обсъдиха възможностите за повишаване на трудовата заетост на лишените от свобода

София. Заместник-министърът на правораздаването проф. Николай Проданов организира работна среща с Васил Велев, ръководител на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на правораздаването . На срещата участваха гл. комисар Васил Миладинов, основен шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и Иван Иванов, изпълнителен шеф на Държавно дружество “Фонд затворно дело “, което реализира ръководство на стопанските действия в местата за отнемане от независимост.
Основна разисквана тематика беше повишението на трудовата претовареност на лишените от независимост на територията на местата за осъществяване на наказванията. Бяха разисквани и разновидности за по-ефективно потребление на свободните индустриални пространства. По време на диалога бе изтъкнато, че стопанската активност, осъществена от лишените от независимост, дава опция за действително понижаване на периодите на техните присъди и има директно отношение към тяхната ресоциализация.
От името на АИКБ господин Велев съобщи, че стопанските субекти, които са членове на Асоциацията, имат интерес към потреблението на свободния трудов запас и наличните индустриални мощности в местата за осъществяване на наказванията. Той се ангажира с процеса на информирането на съответните мениджъри по отношение на настоящите стопански благоприятни условия, които биха могли да се осъществят в териториалните рамки на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “.
Присъстващите на срещата се сплотиха към концепцията за взаимноизгодния темперамент на обсъжданата проблематика и се договориха за поддържане на непрекъснат контакт.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР