София. За зимния семестър сме обявили прием в 6 нови

...
София. За зимния семестър сме обявили прием в 6 нови
Коментари Харесай

Доц. д-р Стела Ралева, УНСС: За зимния семестър сме обявили прием в 6 нови магистърски специалности

София. За зимния учебен срок сме оповестили банкет в 6 нови магистърски специалности. Това сподели доцент доктор Стела Ралева, заместник-ректор на УНСС по образованието в ОКС „ магистър “ и отдалечено образование, в изявление за Агенция „ Фокус “ . Доц. доктор Ралева показа в резюме всяка от тях. Първата – „ Електронно ръководство “ , е взаимен план на катедрите „ Публична администрация “ и „ Информационни технологии и връзки “ на УНСС, Държавната организация „ Електронно ръководство “ и Международния юридически център (ILAC). В нея ще се приготвят експерти по въвеждането и развиването на електронното ръководство на всички равнища в структурата на българската обществена администрация.
Втората нова компетентност – „ Дигитален маркетинг “ , ще се реализира взаимно от катедрите „ МИО и бизнес “, „ Маркетинг и стратегическо обмисляне “ и „ Информационни технологии и връзки “ и с присъединяване на практици от цифровите маркетингови организации в страната. Тя има за цел да надгради и развие цифрови познания и умения за основаването и ръководството на цифрово наличие, за консолидираното на цифровия маркетинг в общата маркетингова тактика на компанията, за потреблението на цифровите маркетингови канали, както и за планирането и осъществяването на цифрови акции.
Третата нова компетентност - „ Международни финанси и бизнес “ - ще дава познания за финансовите принадлежности и механизми и ще образува умения за справяне в комплицираната финансова среда на разнообразни нива. Тя стъпва върху опита в преподаването на магистърската компетентност „ Международни финанси “ и ще подсигурява сполучлива професионална реализация в интернационалните компании, банкови и други финансови институции, регулаторни финансови органи, държавната и бизнес администрацията и други
Четвъртата нова компетентност – „ Медии и публицистика със специализация „ Бизнес публицистика и продуцентство “ - е създадена на основата на връзката медии – бизнес. Тя отразява трендовете в няколко огромни бизнес и медийни висши учебни заведения в Париж, Лил, Лондон, Хамбург и Мюнхен. В наличието ѝ са включени два централни блока - техники на отразяване на справедливи бизнес процеси в медийна среда и основаване на характерни медийни артикули.
УНСС продължава да уголемява и палитрата от магистърските стратегии с преподаване на британски език. От новата образователна година се основават две нови специалности. Първата от тях - „ Финанси и счетоводство с преподаване на британски език “ , ще даде на студентите необятен набор от теоретични и на практика познания, профилирани в региона на счетоводството, одита, финансите и стратегическото обмисляне. На приключилите специалността ще бъдат приети общо осем от петнадесетте изпита на Института на дипломираните експерт-счетоводители на Англия и Уелс (ICAEW), като след полагането и на останалите изпити те ще могат да се осъществят като интернационално сертифицирани експерт-счетоводители и регистрирани инспектори. Завършилите специалността могат да придобият и спомагателна професионална подготовка като експерт-счетоводители и регистрирани инспектори в ИДЕС.
Другата ни нова магистърска стратегия с преподаване на британски език е дуалната стратегия „ Международен бизнес “ , която осъществяваме дружно с Университета за интернационалните проучвания (UNINT) в Рим. Тя е с дълготрайност 4 семестъра, като в нея ще се образоват както български, по този начин и италиански студенти. За българските студенти образованието през първите два семестъра e в УНСС, а през третия и четвъртия учебен срок – в UNINT. За италианските студенти образованието в нашия университет е през третия и четвъртия учебен срок. Успешно приключилите специалността ще получават две дипломи за приключена магистърска степен – от УНСС и UNINT, като по време на образованието си в чужбина те ще могат да употребяват стипендии по програмата „ Еразъм + “.

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР