София. За поредна година служителите на Главна дирекция Пожарна безопасност

...
София. За поредна година служителите на Главна дирекция Пожарна безопасност
Коментари Харесай

Служителите на ГДПБЗН провериха 725 обекта преди студентския празник

София. За поредна година чиновниците на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” (ГДПБЗН) направиха инспекции за съблюдаване на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност в обектите, в които ще има празненствата по отношение на 8 декември. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Пожарникарите са посетили 725 от местата, в които се чака да има скупчване на хора - съсредоточени най-вече в планинските и морски курорти, и в огромните регионални центрове. При инспекциите е обърнато внимание на основаната организация за обезпечаване на пожарна сигурност, изискванията за сполучлива евакуация и пожарогасене, положението на електрическите и вентилационните съоръжения, на системите за гасене и уведомяване при пожар и за ръководство на пушек и топлота. Обърнато е внимание на личния състав, служащите и чиновниците, ангажирани с празника, за противопожарните ограничения, които да бъдат подхванати.
В 132 от тестваните обекти, органите са установили 261 нарушавания на условията за пожарна сигурност. Най-честите пропуски са свързани с липса или неактуализирани документи, неизправно евакуационно осветяване и ел. съоръжения, непълен брой, необозначени или непроверени уреди за в началото пожарогасене, необозначаване на евакуационни изходи с спешно евакуационно осветяване, потребление на пространства не по предопределение им, липса на инсталирани брави вид „ антипаник “ на крайните евакуационни изходи и други
В хода на инспекциите са връчени 121 писмени разпоредби и 4 протокола за резултатите от осъществена сложна инспекция. Инспекторите са съставили 24 акта за определяне на административни нарушавания.
Предстои чиновниците на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” да извършат надзор върху осъществяването на предписаните действия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР