София за пореден път ще се превърне в център на

...
София за пореден път ще се превърне в център на
Коментари Харесай

32 държави, 500 състезатели, несломим дух за победа: България отново значи борба!

София за следващ път ще се трансформира в център на внимание за всички състезатели и дейци в областта на един от най-уважаваните и сполучливи, обичайни за страната ни спортове - битката .

Над 500 състезатели от 32 страни към този момент започнаха да идват у нас за един от най-популярните интернационалните шампионати в международен мащаб - " Дан Колов - Никола Петров " .

Състезанието ще се организира в обновената " Асикс Арена " в столицата, сред 22 и 25 март. Очаква се на церемонията по откриването в четвъртък в залата да участват водачи на редица страни, които ще поддържат сънародниците си по време на техните битки.

 Снимка 346287
Източник:

Години наред емблематичната конкуренция е възприемана като генерална подготовка за идните по-късно европейско и международно състезание. В съответния случай това важи и за Световната купа, която ще се организира в Съединени американски щати при започване на април.

На пръстите на едната ръка се броят шампионатите с сходно добро име, отзив и значение, които събират всички " велики сили " на едно и също място. Рядко можем да забележим звездите на международната битка по-амбицирани и готови за триумф. Защото неизбежно всеки един от тях осъзнава, че загубата тук, в София, тежи. Не единствено в кратковременен проект, само че и видяно напред във времето. Ставали сме очевидци даже на запаметяващи се случаи, в които задграничните състезатели одобряват толкоз тежко провалите на българска земя, че поставят завършек на професионалната си кариера.

 Снимка 301055

Реверансът към почитателите е неоспорим, като за следващ път феновете, искащи да гледат битките, ще могат да създадат това гратис. Входът е свободен. Отново.

Достатъчно индикативен за метода, по който гостите в страната ни подхождат към конкуренцията, е фактът, че залагат на водачите в националните си тимове.

В категория до 92 кг Русия ще бъде показана от олимпийския първенец Абдулрашид Садулаев, който е също по този начин повторен международен и повторен европейски номер едно.

 Снимка 346293
Източник:

Над 15 международни първенци и първенци на Стария континент също ще покажат какво умеят пред присъстващите в " Асикс Арена ". Сред тях са японецът Кенихиро Фумита, Расул Чунаев (Азербайджан), Виктор Немеш (Сърбия), Марк Чамизо (Италия), Магомед Курбаналиев (Русия), Олександра Когут (Австрия), Иляз Бекбулатов (Русия), Шамил Кудиамагомедов (Италия), Мария Стадник (Азербайджан) и други.

 Снимка 346294
Източник:

Тарек Абделслам, Николай Байряков, Владимир Дубов, Мирослав Киров, Микяй Наим, Тайбе Юсеин, Мими Христова, Биляна Дудова, Миглена Селишка, Виктория Бобева, Габриела Пейчева и още редица наши безспорни гении, които към този момент разполагат в актива си с многочислени оценки, ще пазят достойнството на България на тепиха.

 Снимка 292656
Източник:

Пореден сериозен тест за новия президент

След края на шампионата " Дан Колов - Никола Петров ", на 07.04, президентът на Българската федерация по битка Христо Маринов ще означи тъкмо една година от формалното си встъпване в служба. Световният и европейски първенец към този момент неколкократно бе изправян пред съществени провокации, заемайки виновната позиция, като се оправи на високо равнище с всяко едно от тях. Безспорно е доста рано да се прави какъвто и да било управнически паралел сред него и великия му предходник Валентин Йорданов.

 Поклон пред едно великолепие!
Поклон пред едно великолепие!

Валентин Йорданов: Неповторим, несломим, единствен

При всички положения това ще бъде следващият от серията тежки, съществени проби за Маринов, който се радва на поддръжката на огромна част от легендите и дейците ни в областта на битката.

 Снимка 346289
Източник:

Перфектна организация

Подранилите идващи посетители в страната ни към този момент побързаха да поздравят общителните си домакини за готовността им за реакция, макар че на процедура старт на шампионата публично не е даден, а до началото му остават два дни. " Дан Колов - Никола Петров " се слави с безупречната си, граничеща с невъзможното степен на съвършенство и точност, що се касае до организацията преди, по време на и след провеждането на надпреварата. Всички над 500 участници ще получат това, от което имат потребност, с цел да могат да се настроят психически, да се приготвят физически, а по-късно и да бъдат правилно възобновени за конкуренцията.

 Снимка 346290
Източник:

Надежди за медали

Не единствено заради фактора " домакинство ", само че също по този начин и поради дългогодишните си обичаи и триумфи в битката, националите на България са натоварени със съществени упования. Натиск няма, само че е ясно, че всички стискат палци състезателите ни да показват пословичния си жанр, темперамент, неотстъпчивост и мотивация за краен триумф във всяка от категориите. Победителите в други интернационалните шампионати, медалистите от огромните шампионати в Европа и света, а най-много първенците ни са " ракетите носители ", които ще би трябвало да бъдат за следващ път образец за подражателство за по-младите " лъвове " на тепиха. Споменатите ни към този момент водачи в свободния, класическия жанр и при дамите, ще би трябвало да покажат максимума от опциите си, а даже и да се опитат да ги надвишават, под вещото управление и с точните и навременни упътвания на своите именити треньори.

 Снимка 308744
Източник:

Крайната цел

Победи, купа, трупане на скъп опит и самочувствие преди европейското състезание в Русия и Мондиала в Унгария. Това би следвало да бъдат задачите и мислите в съзнанието на водещите ни борци в двата стила при мъжете, както несъмнено и при дамите. Едно е несъмнено - нищо не е наложително, шампионатът надали ще бъде последният в кариерите на младите ни национали, натискът и напрежението са в рамките на допустимото и естественото, поради степента на значение на интернационалния конгрес.

Но поясът значи доста. Струва скъпо. И в никакъв случай не трябва пропуснат. Защото е извоюван в родината на стотици европейски, международни и олимпийски първенци, на безчет паметни персони, на великите и недостижими Дан Колов и Никола Петров:

България.

 Снимка 346296
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР