София. За да улесним допълнително гражданите и бизнесите, които превеждат

...
София. За да улесним допълнително гражданите и бизнесите, които превеждат
Коментари Харесай

Евродепутатът Ева Майдел : Работя за създаване на платформа за мониторинг на таксите за преводи в евро

София. За да улесним в допълнение жителите и бизнесите, които превеждат евро от и към чужбина, работим за основаване на уеб страница за мониторинг на приложението на регламента. Вътре ще има информация за таксите за презграничните преводи в евро на всеки снабдител на платежни услуги банка, работещ в България. На тази онлайн платформа ще има и място за подаване на сигнали при подозрения за несъблюдение на отговорностите на финансовите институции, които с екипа ми ще водим до способените органи за инспекция. Това съобщи българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на полемика в Дома на Европа във връзка приемането на Регламента за презграничните заплащания, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
„ Най-положителен резултат от признатия правилник ще има в България, където дълги години плащахме най-високите такси в Европа – сред 30 и 50 лева, без значение от цената на превода. С новите промени упованията са таксите да поевтинеят десетократно. Освен спестявания за жителите и бизнесите от страните отвън Еврозоната, регламентът ще докара и до унищожаване на един същински двоен стандарт в Европейски Съюз. “ Това добави Ева Майдел, която беше докладчик и основен договарящ за Европейския парламент по регламента.
В полемиката взе участие икономистът Лъчезар Богданов, който съобщи, че в България годишно има към 4 милиона входящи преводи в евро, над 15 000 дребни и междинни предприятия изнасят артикули и услуги, а над 36 000 внасят, което демонстрира огромният мащаб на резултата от регламента. Даниела Данаилова-Шербел, член на борда на организацията на българи с опит и обучение в чужбина „ Тук-Там “, акцентира, че се надява след влизането в действие на регламента да се улесни правенето на бизнес на българските компании в чужбина, защото няма да се постановат скъпи и разточителни услуги като отваряне на банкови сметки във всяка страна, в която има бизнес връзки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР