София. За България сътрудничеството с Федерална република Германия в областта

...
София. За България сътрудничеството с Федерална република Германия в областта
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Сътрудничеството с Германия в областта на отбраната е от много важно значение

София. „ За България съдействието с Федерална република Германия в региона на сигурността и защитата е от доста значимо значение. Радваме се на отлични връзки както на двустранна основа, по този начин и в границите на Европейски Съюз и НАТО “, съобщи ген. Константин Попов по време на срещата си с Волфганг Хелмих, ръководител на Комисията по защита и членовете на комисията към Германския Бундестаг, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание .
Ген. Константин Попов е на двудневно посещаване в Берлин по покана на Волфганг Хелмих.
„ Високо ценим Германия като съдружник с решаваща роля за подсилване на европейската сигурност. Ние се нуждаем от по-голям фокус върху оперативните аспекти и съгласуваността на нашите начинания, с цел да реализираме съответни резултати “, означи още на срещата ген. Константин Попов.
По време на диалога си с комисаря за въоръжените сили към Германския Бундестаг доктор Ханс-Питър Бартелс и с Томас Зилберхорн, заместник-министър на защитата, ген. Попов разиска общата европейска отбранителна политика, както и взаимното съдействие в региона на защитата.
Ген. Попов предложи на представителите на Бундестага Германия да се включи в плана на Европейски Съюз „ Модулен детайл за бързо развръщане за подводни интервенции ", който е обвързван с придобиване на отбранителни морски качества. България е водеща нация по плана, който е от новите начинания от отбранителния пакет на Европейски Съюз по Постоянното структурирано съдействие. „ Смятам, че като морска страна за Германия би имало добавена стойност да се включи в този план, тъй като той има всички качества да приключи с безапелационен резултат в недълъг времеви интервал “, добави ген. Попов по време на срещите си в Бундестага.
На диалога с Томас Зилберхорн, заместник-министър на защитата, ген. Константин Попов благодари за присъединяване на Германия в Щабния детайл за консолидиране на силите на НАТО в София. Той насочи покана за попълване на служба от Германия в Центъра за проучване, създаване и рационализиране на качества на НАТО за ръководство на рецесии и реагиране при бедствия, който е разположен в България.
По време на визитата си ген. Попов се срещна и с адмирал Йорг Клайн, шеф на щаба на Оперативното командване на Бундесвера. Генерал Попов посети мемориала „ Възпоменателна гора “, където отдаде респект на починали немски военни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР