София. Винаги сме получавали от Консулството на Република България и

...
София. Винаги сме получавали от Консулството на Република България и
Коментари Харесай

Доц. д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет на София: До сега не сме имали проблеми от страна на сръбските власти за съвместните ни проекти

София. Винаги сме получавали от Консулството на Република България и Министерството на външните работи нужната поддръжка и до в този момент не сме имали проблеми от страна на сръбските управляващи, за това откровено се надяваме да продължим тази добра традиция на съдействие. Това сподели зам.-кметът на София по направление „ Култура, обучение, спорт и предварителна защита на зависимости “ доцент доктор Тодор Чобанов, по време на конференция на Министерството на външните работи, във връзка прекъсването на микробус на границата със Сърбия, който е бил с детски дарове за идните Коледни празници, изпратени от КИЦ " Босилеград ", взаимно с Дирекция " Култура " към Столична община, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Повече от 10 години Столична община провежда културни и просветителни действия в прилежащи общини, в които знаете, че има български малцинства и хора, които се интересуват от българска просвета “, съобщи доцент Чобанов, като акцентира, че това е открита с годините традиция, да се провежда коледно празненство в Сърбия и да се подаряват на децата пакети с книги на български език, както и коледни лакомства.
„ Това са дарителски акции, които ние поддържаме и към тях се включват и търговски вериги, както и българи, които постоянно желаят да останат анонимни, само че желаят да изпратят на децата в Сърбия, разнообразни дарове. Както всяка години ние изпращаме наши актьори, като вършим разнообразни културни стратегии “, сподели още зам.-кметът на София, като добави, че идната година тази дарителска акция ще стартира по-рано, с цел да се съберат повече донори.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР