София вече е дом на вторият най-голям развоен център на

...
София вече е дом на вторият най-голям развоен център на
Коментари Харесай

Coca-Cola откри в София втория си най-голям развоен център в света

София към този момент е дом на вторият максимален развоен център на международния колос Coca-Cola. Той бе открит през днешния ден от изпълнителният вицепрезидент и основен изпълнителен шеф на компанията Бари Симпсън. Гости на събитието бяха и посланикът на Съединени американски щати у нас Ерик Рубин, министърът на превоза, технологиите и осведомителните известия Ивайло Московски, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Центърът ще дава услуги за Европа, Близкия Изток и Африка и за редица световни начинания на компанията. " Ще създаваме технологии за цялата (компанията) Coca-Cola в света, ще влагаме в киберсигурност, разбор на данни, изкуствен интелект, електронна търговия и цифров маркетинг, както и последващо потомство съпорт за нашата ентърпрайс система ", съобщи пред формалните посетители, чиновниците и публицисти Бари Симпсън.

И добави: " Едва през днешния ден откриваме центъра, само че към този момент сме взели твърдото решение да го разтеглим, да вземем още място и да наемем още хора ". В развойния център ще работят 130 души, на този стадий. Toй щe бъдe шecтият зa ĸoмпaниятa, ĸoятo вeчe имa тaĸивa звeнa в CAЩ, Meĸcиĸo, Индия, Cингaпyp и Япoния.

" Искаме да предоставим благоприятни условия за сполучлива кариера в България, както и за съдействие с високо квалифицирани новаторски екипи от целия свят ", разяснява преди време Желязко Петров, шеф на Развойния център за осведомителни технологии в София. Центърът е сътрудник и с българските офиси на водещи компании като SAP, ATOS и Microsoft и възнамерява да разшири партньорската си мрежа.

Системата на Coca-Cola има дълга история в България и нейното наличие и вложения са неразделна част от локалната стопанска система. Днес системата на компанията в България обезпечава 40% от работните места в областта на произвеждане на безалкохолни питиета и е директен шеф на 2 100 души, като общото влияние върху заетостта е 19 200 работни места, представляващо 0.6% от работната мощ в страната.

От 2002 година в България са построени две съвременни уреди за произвеждане на питиета и минерална вода в градовете Костинброд и Банкя. През годините на сполучлива активност в България Кока-Кола е вложила над 550 милиона $ в българската стопанска система.

Πpeз oĸтoмвpи cтaнa яcнo, чe Соса-Соlа щe зaтвopи фaбpиĸaтa cи в гepмaнcĸия гpaд Baймap и щe пpeмecти чacт oт eĸипa cи тaм в бългapcĸaтa cтoлицa. Компанията плaниpa дa инвecтиpa 6 милиoнa eвpo в бългapcĸия cи бизнec, ĸaтo дo 2019 гoдинa влoжeниятa ѝ y нac щe дocтигнaт 20 милиoнa eвpo. Oт пpoизвoдитeля изчиcлявaт, чe oт нaвлизaнeтo нa дpyжecтвoтo нa бългapcĸия пaзap oбщo влoжeниятa нaдxвъpлят 550 милиoнa eвpo.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР