София. Възможностите за задълбочаване на двустранните отношения между България и

...
София. Възможностите за задълбочаване на двустранните отношения между България и
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова се срещна със заместник-председателя на Националното събрание на Виетнам

София. Възможностите за задълбочаване на двустранните връзки сред България и Виетнам разискаха на „ Дондуков “ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова, заместник-председателят на Националното заседание на социалистическата република Уонг Чу Лиу и водената от него парламентарна делегация. Участниците в срещата се сплотиха към тезата, че към момента има необработен капацитет за съдействие в сферите на туризма, селското стопанство, развиването на дребния и междинния бизнес. Това оповестиха от прессекретариата на президента .
Според вицепрезидента българският и виетнамският бизнес не са задоволително осведомени за опциите за вложения и липсват непосредствени връзки сред фирмите. Илияна Йотова предложи по-често да се организират взаимни бизнес конгреси.
В диалога бяха подчертани положителните обичаи сред двете страни в региона на образованието. Уонг Чу Лиу означи, че доста негови сънародници, приключили в България висшето си обучение, през днешния ден заемат високопоставени постове във Виетнам. Зам.-председателят на Националното заседание на Виетнам изиска България да даде по-голяма квота за студенти от неговата страна.
От своя страна, вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че в региона на образованието и културата двете страни са длъжници на своите жители. Вицепрезидентът предложи основаването на пилотен план за проучване на виетнамски език в българското приблизително учебно заведение. Според Илияна Йотова разнообразни културни начинания и конгреси за обичайно изкуство биха съдействали за опознаването на двата народа.
„ Уверявам Ви, че в лицето на моята страна имате освен съдружници, само че и положителни лобисти за развиване на стратегическото партньорство сред Европейския съюз и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия “, означи вицепрезидентът. Зам.-председателят на Националното заседание на Виетнам съобщи, че чака поддръжка от страна на България в качеството й на ръководител на Съвета на Европейския съюз за ускорение подписването на Споразумението за свободна търговия сред Европейски Съюз и Виетнам.
Илияна Йотова насочи покана към вицепрезидента на Виетнам за посещаване в България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР