София въвежда нощен служебен абонамент за паркиране. Той ще влезе

...
София въвежда нощен служебен абонамент за паркиране. Той ще влезе
Коментари Харесай

Паркирането през нощта в София става платено

София вкарва нощен длъжностен абонамент за паркиране. Той ще влезе в действие още през август, в случай че на 26 юли Столичният общински съвет одобри измененията в наредбата за организацията на придвижването, оповестява в. " 24 часа " .

Засега право да си купят нощно паркомясто ще имат единствено обекти в синята зона. То ще коства 650 лв. на месец , колкото е цената и денем. Впоследствие същият режим може да се вкара и за зелената зона.

" Нощният абонамент ще важи от 19:30 часа, когато завършва работното време на синята зона. Ще е годен и през уикендите. Контролът ще се реализира от паяци, които ще работят през нощта ", разгласи пред вестника общинският консултант от ГЕРБ Зафир Зарков, който е измежду вносителите на измененията.

Хотели и заведения, показали интерес да употребяват паркоместа и през нощта, са мотивът за новото платено паркиране. Има и случаи на нерегламентирани паркинги през нощта, изключително пред заведения, които събират непозволено пари от хората, уточни Зарков.

Паркирането вечер ще се управлява от 2 дежурни екипа на Центъра за градска подвижност, а с паяците ще има и общински служители на реда.

" И в този момент имаме дежурен екип, който дава отговор главно на сигнали за извършители, паркирали върху места за хора с увреждания. В взаимозависимост от броя на искащите да употребяват нощен длъжностен абонамент, ще определим и нужните екипи за надзор. Важно е да се знае, че ползвателят на съответното платено паркомясто би трябвало да подаде сигнал, че някой е паркирал на него без право ", изясни Румяна Милова от Центъра за градска подвижност.

В случай на нарушаване, на непозволено паркиралата кола няма да се поставя скоба, а непосредствено ще се подвига от паяка .

Заведенията могат да купуват безграничен брой места за нощно паркиране, само че би трябвало да го съгласуват с транспортната дирекция на общината.

 Районите на София, които обгръщат синята и зелената зона
Източник:

Районите на София, които обгръщат синята и зелената зона

Домакинствата, живеещи в синята и зелената зона, ще имат право на най-много 3 стикера за паркиране.

Паркингите на блокове, които не са на улицата, също стават платени. Причината - сигнали на жители, живеещи в зоните, че достъпът до жилищата им е блокиран от паркирани коли, тъй като прекъсването е гратис.

Винетни стикери към този момент ще се издават и за 24 месеца, с цел да не се постанова всяка година хората да подават документи. Правото на електрическите автомобили да паркират гратис в зоните става безсрочно. Те ще имат право до 4 часа престой за зареждане на станция. Общината ще пусне процедура за създаване на над 60 зарядни станции.

Глобата за паркиране по пешеходни зони, тротоари и градинки ще бъде от 50 до 200 лева Максималният й размер до момента беше 500 лева Санкцията за непозволено прекъсване върху място за хора с увреждания ще е 200 лева Спирането върху трамвайни линии ще се глоби с санкция от 150 лева

От 1 ноември зелената зона ще се разшири с още 5500 места - горен " Лозенец ", част от " Красно село " - сред булевардите " Иван Гешов ", " Пенчо Славейков ", " Тотлебен " и " Георги Софийски ", част от регион " Възраждане " - сред булевардите " Константин Величков ", " Сливница ", " Александър Стамболийски " и улиците " Димитър Петков " и " Опълченска ", и в регион " Оборище " - сред булевардите " Христо и Евлоги Георгиеви ", " Ситняково ", " Данаил Николаев " и ул. " Черковна ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР