София. В следствие на политиката на правителството на ПП ГЕРБ

...
София. В следствие на политиката на правителството на ПП ГЕРБ
Коментари Харесай

Народният представител от ПП ГЕРБ д-р Венка Стоянова: В следствие на политиката на правителството на ПП ГЕРБ България е на 3-то място в ЕС по нисък

София. В разследване на политиката на държавното управление на Политическа партия ГЕРБ България е на 3-то място в Европейски Съюз по невисок дълг. Българският дълг остава доста надалеч от междинния за Европейски Съюз, който е 86% от Брутният вътрешен продукт. Това съобщи националният представител от Политическа партия ГЕРБ доктор Венка Стоянова на конференция през днешния ден. Тя разясни, че на 7 юли министерството на финансите изплати външен дълг за близо 2 милиарда лв.. „ След това заплащане държавният дълг понижава до към 25% от Брутният вътрешен продукт при 29.1% в края на 2016 година Намалението на дълга води до икономисване на разноски за лихви от 79 милиона лв. годишно “, посочи националният представител и разясни, че за първите седем месеца на годината са изплатени остарели задължения за над 3 милиарда лв. и пред страната ни няма други огромни заплащания по външния дълг до 2022 година „ За цитираната нагоре емисия се използваха пари от фискалния запас, който доближи рекорден размер по две съществени аргументи. Едната е, че през предходната година не се наложи държавна поддръжка за нито една банка и парите от пуснатите облигации през март 2016 година останаха във фискалния запас. Другата причина е, че разследване на подхванатите ограничения за повишение на приходите, бюджетът за 2016 година приключи с остатък от 1,472 милиарда лева, което се случва за първи път от 2008 г.„ сподели доктор Стоянова. Тя разясни, че за първите пет месеца на 2017 година държавната хазна още веднъж е с остатък в размер малко над 1,65 милиарда лева „ Докато фискалният запас е на извънредно високи равнища, държавният дълг понижава “, акцентира депутатът. Тя съобщи, че със спестените средства,сега се изплаща падежът на еврооблигации от 2012 година, които бяха пласирани на външните пазари, с цел да се изплати с тях предходен дълг - еврооблигациите от 2002 година, издадени по време на финансовия министър Милен Велчев и държавното управление на Национална движение „Симеон Втори".
Народният представител разяснява пред публицисти и влезлите от през днешния ден промени в Закона за придвижване по пътищата, с които се отстраняват знаците за камери на пътя. „ Целта ни е да се реализира предпазен надзор върху водачите на МПС и участниците в придвижването. Искрено се надявам тези ограничения да дадат резултат и да се избегнат тежките пътни произшествия “, сподели доктор Стоянова. Народният представител срещна публицистите и с признатите на първо четене промени в Граждански процесуален кодекс. „ С промените, препоръчани от ГЕРБ се поставя завършек на така наречен „ безконечен дебитор “. Въвежда се 10-годишна безспорна отминалост за задълженията и по този начин към този момент няма да има длъжници, които са в несъстоятелност и не престават да дължат вземания “, изясни доктор Венка Стоянова.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР