София. В периода 25-30 юни 2018 г. ще се проведе

...
София. В периода 25-30 юни 2018 г. ще се проведе
Коментари Харесай

XXII Международен фолклорен ще се проведе фестивал „Витоша - 2018“ ще се проведе в периода

София. В интервала 25-30 юни 2018 година ще се организира XXII издание на Международен фолклорен фестивал „ Витоша - 2018 “, който тази година е отдаден на културното завещание на обединена Европа. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . На две подиуми - в парка на НДК и Народно читалище (НЧ) „ Витоша “ в кв. „ Павлово “, 11 ансамбъла от Европейски Съюз и Западните Балкани ще срещнат столичната аудитория с духа, творчеството и фолклорните си обичаи. Входът е свободен.
Организатор на събитието е Столична община - Район „ Витоша “, а съорганизатори са Общинатта и НЧ „ Витоша “.
За поредна година патрон на събитието е кметът на София Йорданка Фандъкова, която ще открие фестивала на 26 юни (вторник), от 19.30 часа на сцената пред НДК.
Тазгодишното издание на фестивала ще бъде обвързано със закриването на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и ще бъде отдадено на културното завещание на обединена Европа. По време на фестивала ще бъде показана богатата палитра от обичаи и култури на страните, населяващи територията на Европа като знак на нашето единение в многообразието.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР