София. В първите минути на началото на данъчна кампания 2019

...
София. В първите минути на началото на данъчна кампания 2019
Коментари Харесай

Боряна Георгиева, НАП: В първите минути на началото на данъчната кампания за 2019 г. имаме 90 подадени декларации

София. В първите минути на началото на данъчна акция 2019 година имаме 90 подадени заявления. Това сподели на конференция Боряна Георгиева, шеф на дирекция „ Обслужване “ Националната организация за приходите (НАП), съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Днес стартира данъчна акция 2019 година От 00.00 часа в първите минути имаме над 90 заявления, които са подадени. В момента има към 500 заявления, по които хората работят, което значи, че през днешния ден ще ги подадат. Срокът за подаване на заявления за приходи през 2018 година е до 30 април, като подаването може да бъде осъществено в офисите, по пощата и по електронен път. Насърчаваме клиентите да подават заявления по електронен път, защото това е по-лесният, по-бързият и по-сигурният метод. Отделно, в случай че се подаде декларацията по електронен път, може да се употребява отстъпка от 5%, само че тя не може да е повече от 500 лева и би трябвало да бъде изплатена до 31 януари “, съобщи Георгиева.
Тя уточни, че офисите на Национална агенция за приходите през цялата акция ще работят на плаващо работно време, а в последните дни при нужда – с удължено. По думите ѝ формулярите на декларациите ги има във всички офиси, както и на страницата на Национална агенция за приходите в интернет. „ По отношение на лицата, които желаят да употребяват облекчение, би трябвало да знаят, че сега на подаването на декларация не би трябвало да имат отговорности. За облекчението, което е за млади фамилии, може да не се подава документ от единия брачен партньор, а за облекчението, което е за деца, е в размер на 200 лева за едно дете, 400 лева за две деца и 600 лева за три или четири деца, а за деца с увреждания – до 2000 лева Там също няма да е нужно да се желае документ от единия родител. Новото от тази година е, че в случай че на единия родител не му доближава приход, може да се възползва и от прихода на другия родител, с цел да може да употребява цялото облекчение “, изясни Георгиева.
Тя посочи, че във връзка с декларациите за юридически лица, периодите също не се трансформират – до 1 април. „ Декларациите се подават по електронен път. Към момента имаме към 40 годишни заявления, които са подадени “, сподели още Георгиева.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР